Tort italian de ciocolata si migdale

de RuxyRux in Torturi, 9 Dec 2010 | 7067 vizualizari

 

Un desert raw incredibil de gustos cu crema de migdale si vanilie , gust de portocale, bogat in crema densa de ciocolata naturala....

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 1 cana alune de padure  
  • 2/3 cana migdale
  • 1 cana smochine
  • 1/2 lingurita coaja de portocale
  • 1/2 lingurita esenta vanilie  
  • Crema de migdale:
  • 1 cana caju
  • 1/3 cana lapte migdale
  • 1/3 cana unt de cocos
  • 3 linguri sirop artar
  • 2 lingurite esenta migdale
  • 2 linguri migdale maruntite  
  • Crema de ciocolata:  
  • 3/4 cana lapte migdale
  • 1/2 cana caju
  • 1/2 cana migdale
  • 3 linguri pudra cacao
  • 2 linguri pudra carob
  • 3 linguri sirop artar
  • 1/2 lingurita seminte
  • betigas vanilie
  • un praf sare
  • 2 linguri unt de cacao
  • 1 lingura ulei de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort italian de ciocolata si migdale:

Blatul:

Intr-un blender transformati migdalele in pudra. Lasati deoparte. Zdrobiti alunele de padure si amestecati-le cu migdalele. Mixati smochinele cu coaja de portocala, apoi adaugati migdalele si alunele si faceti un aluat. Puneti intr-un bol de plastic folie de prospetime si puneti blatul, apasandu-l bine inauntru. Lsati deoparte.

Crema de migdale:

Amestecati totul in afara de migdalele maruntite pana devine o crema moale, apoi adaugati si migdalele. Puneti peste blat in vasul de plastic si dati la rece pana se intareste si poate fi pus stratul urmator

Crema de ciocolata:

Combinati intr-un vas la mixer toate ingredientele mai putin untul si uleiul, pana devine o crema spumoasa...la sfarsit adaugati-le si pe acestea. Puneti ca si strat urmator la tort in vasul de plastic. Tineti tortul la frigider peste noapte sau la congelator cateva ore, scoateti apoi si puneti o farfurie de tort deasupra si rasturnati scotand si folia la urma. Presarati pudra de cacao si ornati dupa dorinta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort italian de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

09.12.2010, 21:23

Mamaie elena esti tare draguta!!!

LUK 1

09.12.2010, 23:57

bun..bun

Mihaela11_jo 1

10.12.2010, 00:03

Super aromat si aspectuos
Primesc si cei care ajing pe site la ore tarzii ???

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)